dissabte, 5 de gener del 2008

post festum, pestum ...

Els romans, que d’això en sabien un rato, deien que després de la festa ve la pesta. Però la frase no acaba aquí, et post coitum, tedium.

Una vegada deixades enrere les bacanals alimentàries i les orgies de regals, potser seria bo reflexionar a que treu cap tantes festes i dispendi exagerat.
La despesa excessiva i supèrflua d’aquests dies es convertirà en un mes de gener tedium i llarg, la tan anomenada i cèlebre costa de gener ja la comencem a pujar. No val a badar! Aquests dies els aparadors de les botigues s’anuncien, gairebé amb llums de neons, les grans ofertes i oportunitats, les rebaixes per excel·lència. Ens llençarem de forma compulsiva i exasperada a la recerca i captura d’aquella ganga d’última hora. De ben segur que hi ha coses que no les necessitem, que no tindran utilitat, però tan se val, la qüestió es comprar sense pensar. -Es tan barat, fins a un 50%, quin descompte! Els preus ens embriaguen i no ens deixen veure més enllà.

L’atur s’apuja, l’IPC també, l’euribor es manté però amb la tendència de tornar a pujar i els sous es mantenen per sota el llindar de l’IPC. Tan i fa, no cal que ens torturem, si aquest mes de gener és el mes llarg de l’any sort en tenim del mes de febrer, que per això és el més curt. Però cal estar a l’aguait, ja que aquest és any de traspàs!