dilluns, 4 de febrer del 2008

Afortunats

Segons el calendari litúrgic la celebració de Sant Fortunat s’escau el dia 15 de desembre. No és la meva intenció escriure sobre l’almanac religiós, que per això ja tenim la Conferencia Episcopal Espanyola (de desmesurada actualitat i protagonisme).

En l'edició d'avui del diari local de Lleida La Mañana, descobreixo, amb certa admiració, aquesta noticia: "A la Caixa Sant Fortunat le sobra liquidez, asegura su responsable. "

En temps de crisis - així sembla si ens atenem al que diuen alguns analistes econòmics- resulta curiós trobar una caixa d’estalvis amb gairebé 500 associats. Aquesta caixa té els seus orígens en la Cooperativa del camp Sant Fortunat de Castelldans, amb una única oficina en la mateixa vila i amb tres treballadors, atén vora 1200 clients, majoritàriament de la seva zona d’influència.

Segons els vents que bufen darrerament pel que fa a fusions de caixes, resulta sorprenen trobar una entitat tant petita a la qual li sobra liquidés. La crisi immobiliària ha irromp amb duresa en bancs i caixes, on algunes d’aquestes s’han endeutat per sobre de les seves possibilitats. Segons el seu director, la Caixa Sant Fortunat ven poques hipoteques a causa dels pocs habitants de la zona.

No cal dir-ho, el nom els escau d’allò més, són uns a-fortunats!