diumenge, 17 de febrer del 2008

Lleida, ciutat europea de l'esport 2008

Ahir va ser un gran dia pels amants de l'esport. Si, els mitjans de comunicació se n’han fet força ressò, el Barça s’ha posat a solament cinc punts del líder de la lliga espanyola, el real Madrid. Al mateix temps que passava això, en una altra escenari, Lleida es proclamava Ciutat Europea de l’Esport 2008, al costat de Rimini (Itàlia), Leicester (Anglaterra) i Innsbruck (Àustria). Si, sembla que això no té tant interès pels mitjans de comunicació forans. Lluny de voler acaparar portades, no deixa de ser un fet rellevant.

Passió, tenacitat, perseverança, esforç, disciplina, sacrifici, ... són alguns dels valors ètics i socials que ens dóna l’esport. Valors que han fet que el conjunt de la societat lleidatana hagin pogut situar la nostra ciutat en l’espectre europeu. Valors que la resta de país no ha tingut en compte i menys els mitjans de comunicació. Una vegada més Barcelona és Catalunya i la resta es paisatge.

Aquesta distinció, Ciutat Europea de l’Esport 2008, pretén promoure hàbits esportius de la ciutadania en general, des del més menut fins el més gran; l’esport no coneix edats. Durant tot un any es celebraran diferents actes en la nostra ciutat relacionats amb el món de l’esport. Noms com Araceli Segarra, Isidre Esteve, Bojan Krkric, Sergi Escobar, han recolzat aquesta magnifica iniciativa. Un gran premi per la ciutat, sens dubte.
Felicitats!

1 comentari:

Sandra ha dit...

Jo me'n vaig enterar tot just ahir, al passar un autobús pel meu cantó amb un logo als vidres, que Lleida era la Ciutat Europea de l'Esport 2008.
La veritat, és que en fan la mateixa difusió i ressó que en van fer l'any passat, del fet de ser la capital Cultural Catalana, de ben poca cosa ens servirà !