dimecres, 21 de maig del 2008

Gent diligent

Les principals competències que se li suposa a tot treballador és que aquest sigui flexible per tal d'adaptar-se als canvis de noves demandes de l’entorn productiu, àgils i amb capacitat de resposta als diferents canvis tecnològics que es produeixen, preocupat per mantenir una formació continuada i actualitzada què li permeti accedir a llocs de major nivell i de responsabilitat i, en definitiva que siguin persones capacitades i competents en el seus llocs de treball.

Aquests són trets característics que compleixen la nostra classe política? Per ser polític cal un do especial, ser d’una pasta diferent. Aquests dominen varies disciplines, són polifacètics i polivalents, persones camaleòniques adaptables a qualsevol medi i entorn. Tant poden ser ministres d'especulació, vull dir d’habitatge, com passar a comandar la defensa d’un país, ministres d’indústria i Honorables presidents o bé directors de serveis territorials d'un departament transvasant coneixements a un altre departament o emigrant cap a terres costaneres per ajustar el cul a d'altres cadires. Persones capacitades i competents en els seus càrrecs que prosperen ràpidament i amb “molt” d’esforç. No els cal motivació ni tampoc que ningú els esperoni, ells mateixos s’aproven amb total impunitat la pujada dels seus emoluments que meritòriament es guanyen. Són bons i insubstituïbles i mai s’equivoquen ni fracassen en les seves decisions aferrant-se indiscutiblement als seus trons. No volen moure’s, no sigui que la foto surti moguda.

Histriònicament surten a escena, escenificant com ningú els seus actes i programes. Que ben portat i gestionat ha estat el tema de l’aigua on s’han pres decisions amb seguretat, convicció, sense escletxes ni fissures, i amb total coherència i dignitat o bé les negociacions del tan sol·licitat Estatut d’autonomia, senzillament insuperable. Éssers especials que miren de protegir i perpetuar l’espècie aplicant el principi bàsic del nepotisme.

I quan deixen de tocar cuixa i abandonen la política, perquè així ho manen els preceptes de la democràcia, sempre estan disponibles per oferir els seus serveis a l’empresa privada. Són tan bons i eficients que fins i tot les empreses privades se’ls rifen per poder aconseguir els seus anhelats serveis i ocupar càrrecs d’elevada responsabilitat.


Però si deixem que les frondoses i espesses branques del bosc deixin entrar la llum també trobarem gent honesta que creu fermament amb el que fan i diuen, amb idees clares, amb capacitat de decisió, humans i propers al ciutadà, que saben escoltar, comprendre i resoldre problemes. Persones al servei de persones amb credibilitat, capacitat de lideratge, amb uns objectius clars i amb decisió, persones que realment creguin amb una societat més justa i igualitària. Perquè, com diria un castís castellà, “haberlos haylos”. Així ho vull creure.


I tu, en coneixes algun?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Diana!
Si no hi hagués tants càrrecs polítics al capdavant dels Serveis Territorials,per posar un exemple, hi hauria més estabilitat i continuitat en els compromisos i un pla d'acció definit i ferm amb principis i objectius clars.
Som titelles de paper.

Anònim ha dit...

Però sobre tot aneu a votar, perquè això és signi de democràcia i sense aquesta la situació podria ser pitjor. Almenys queda el consol de no veure'ls arrepapats a la cadira pels segles del segles, amen...

Jose Montilla

Anònim ha dit...

Renoi! El president llegeix el teu bloc! ei, si et col.loca vigila... ja saps com són...