dimecres, 4 de febrer del 2009

Estàs despert o somiant?


Encara no clareja que el maleït despertador fa sonar aquella música tan irritant. La mandra s’embolica amb el llençol i deixa que els minuts vagin passant fins que la veu profunda i responsable de la consciència t’empenta fins que et fa fora del llit.

Amb aquest país li passa el mateix. Les maquillades dades macroeconòmiques cada vegada són més esgarrifants, el despertador fa temps que sona, però encara continuem embolcallats en aquesta trampa de l’estat de providencia o del benestar.

De l’altra banda dels Pirineus la gent protesta i es comença a mobilitzar. Els sindicats francesos ja li han muntat una aturada general al govern; països de recent incorporació a l’UE han sortit al carrer on s’han manifestat de forma violenta; els sindicats del Regne Unit també s'han fet sentir la veu.
I aquí,... aqui amb el rècord europeu d’ atur registrat, jutjats de lo mercantil saturats i el sistema financer entre les cordes, continuem amb els dolços somnis de la veu tranquil·litzadora i confiada dels governants. - Tranquils, no desperteu, que això només és un malson i aviat tot passarà. Dormiu i continueu somiant que cap al 2010 tot s’arreglarà i deixarem enrera aquests fatídics dies de quimera. Cal que tingué confiança i compromís i sobretot consumiu productes de la terra, aquesta terra que us abonaré en forma de transferències cap als Ajuntaments perquè pogué construir noves rotondes, places i polisportius-

Doncs això, continuem dormint que el dia que despertarem, de l’esglai ens fotrem un hòstia que tardarem temps en pair.


Au, bona nit, i tapeu-vos no sigui que agafeu fred.