dijous, 23 d’abril del 2009

El Sant d'en Jordi

La rosa a la mà i el llibre sota el braç, aquesta ha estat una de les estampes més repetides durant el dia d’avui. Sant Jordi, la rosa i el llibre els principals protagonistes, el paper secundari se l’ha endut l’astre Llorenç ja que avui ha brillat d’allò més fent bona companyia durant tota la diada. El guió, com cada any, ha estat veure els carrers plens a vessar de gent àvida de lectura georgiana i escriptors, bolígraf en ma, esperant poder marcar amb la seva rubrica allò que han parit. Sense sortir del guió, alguns dels més venuts han estat els mediàtics de la Corporació Catalana de Radio i Televisió, també aquelles portades tenyides amb títols blaugranes i altres qui malauradament no podran gaudir del seu èxit.

Taules plenes de llibres, títols, autors i temàtica d’allò més variada, portades de tota classe i per tots els gustos i colors compartint frec a frec la taula expositora: del viatge en el temps del Geronimo Stilton a El Mon sobre rodes de l’Albert Casals, del Silenci del Gaspar Hernandez a les aventures de la Tina Superbruixa, de la Historia off spain del Losantos al l"últim home que parlava català del Carles Casajuana. Avui, tant i fa la ideologia, la llengua, l’autor, la cultura, tots tenen el seu espai de glòria, tots esperen que siguin recollits per alguna ment desitjosa en consumir lectura, ja sigui per tradició, per gust o simplement perquè toca.

Gràcies Jordi per aparcar per unes hores la crisis draconiana i perfumar amb aquesta dolça fragància de roses aquest dia tan festiu sense festa.


2 comentaris:

zurruletas ha dit...

......."ha estat veure els carrers plens a vessar de gent àvida de lectura georgiana i escriptors, bolígraf en ma, esperant poder marcar amb la seva rubrica allò que han parit."......

I els semàfors plens de venedors/es de roses..

Mireia ha dit...

Espero que passessis una bona diada!!
Salutacions