dissabte, 8 de desembre del 2007

A cinc mil vuit-cents quilòmetres per segon

No fa molt van anunciar la desaparició de l’avió més ràpid del món, el Concorde, que explotava la companyia francesa Air France juntament amb la britànica British Airways. Una avió que aconseguí velocitats supersòniques, capaç de volar de Paris a Nova York en tan sols tres hores. Els afortunats passatgers pagaven per aquest trajecte una mitjà de 9.000 euros per cada bitllet d’anada i tornada.

Alguns investigadors han fet un estudi del pare més universal, el Pare Noel. Aquest amb el seu trineu aconsegueix velocitats de vertigen, es desplaça a 5.800 quilometres per segon per repartir, a temps, milers de regals a tots els nens del món. La nit del 24 al 25 de desembre, amb el trineu carregat de fato, fa milions de parades i interrupcions en moltes llars. L'avió ultraveloç comparat amb el trineu sembla una acceleració de fireta.
Seguint els estudis, amb aquesta rapidesa, mai aconseguida per l’ésser humà, el Pare Noel es prendria en flames i es desintegraria a causa de la resistència de l’aire. Si, els estudis són concloents, aquest no existeix, en agafar el trineu i amb aquesta velocitat de creuer es descompon. Quanta ingenuïtat!

Sort en tenim dels tres reis mags (aquests si que són reals) que van de tres en tres i acompanyats de patges poden fer més via i arribar allí on no arribi el pare de la globalització. A més tinc entès que aquests i, a causa de la seva avançada edat, tenen un altre ritme de treball i van fent paradetes a totes aquelles llars que es mostren hospitalàries i es brinden a deixar-los menjar i veure. I, ja se sap, amb unes copes de més la nit resulta una mica més divertida i menys freda.

Au, somriu que ve Nadal!