dimecres, 26 de desembre del 2007

Ressaca festiva

Caixes buides de cartró apilades vora els contenidors, plàstics esquinçats tirats per terra, trencadisses d’ampolles de tots colors, bosses, escombraries i altres residus inclassificables. Els nens de San Ildefonso han silenciat les seves veus (quanta salut dispensen aquests refiladors) i l’estela del Pare Noel ha deixat rastre en totes aquelles ciutats i pobles que practiquen el consumisme exagerat.
Regals, menjar, més regals, beure, més menjar, i regals, beure i menjar, menjar i beure; quin tip! Mentre mig mon es fot de gana, paradoxalment l’altra meitat menja fins a rebentar!
A banda de tot això, el regal que més m’ha sorprès durant aquesta prèvia de festes ha estat la genial idea de regalar un llibre. Si, ja ho ser, em direu que te de genial un llibre quan se’n regalen molts durant l’any i encara més per la Diada de Sant Jordi? Però aquest és un llibre especial, genuí i autèntic ja que l’autor d’aquest llibre és aquell qui ha rebut el regal. És a dir, l’obsequiat ha vist reflectit en un petit exemplar totes aquells poemes que ha cultivat en el transcurs de la seva vida. Un regal original, únic, emotiu i segur que assequible.
Quants poetes, escriptors, narradors, no han somiat veure el fruit de la seva creativitat imprès en un llibre. I es clar que fa certa gràcia i il·lusió!
De la mateixa forma que també fa gràcia que aquests mateixos creadors pugin veure alguna vegada els seus llibres en les estanteries de les botigues o gran superfícies. Doncs això últim comença a ser un problema per a gran cadenes de supermercats americanes. Pel que diuen, alguns poetes, músics, escriptors i artistes, deixen les seves obres en llocs estratègics de les botigues o prestatgeries amb la finalitat d’autopromocionar-se. Una nova moda que l’han batejada com shopdropping i que fa anar de corcoll a les grans companyies.

I és que aquests americans són la hòstia!
Foto original: Daquella manera