dijous, 20 de novembre del 2008

Anuncis per paraules

El genial humorista Eugeni Jofra Bofarull, més conegut com Eugenio, començaria aquesta entrada amb un acudit com aquest: Saben aquel anuncio por palabras que dice: 'Vendo gato "angora"... mangana será muy tarde.'

Doncs aquests, els anuncis classificats dels diaris, són el millor baròmetre del funcionament de l’economia ja que varien en funció de la marxa d'aquesta.

“Se precisa...”. Anunci habitual en els darrers mesos en la secció de demandes de treball ha patit una baixada espectacular. No així l’apartat d’ofertes de treball “s’ofereix per...”. La taxa d’atur continua la seva escalada imparable i, molt em temo, que ratllarà el límit del 20%.

I aquells que deien "ideal parelles..." o “particular ven pis ...” doncs ara han canviat d'estratègia per dir “llogo pis...”. Els estralls de la bombolla immobiliària ha fet que molts propietaris optin per treure del mercat el seu pis per posar-lo en lloguer. Encara que els anuncis de vendes no han minvat, ans al contrari, continuen augmentant, a causa, principalment, de l’estoc acumulat en els darrers mesos. Senyal inequívoca del retrocés del sector, motor de l’economia durant aquesta última dècada.

I aquest més tràgic i símptoma de que les coses no rutllen com han de rutllar, “Traspasso botiga...”. Massa habituals últimament ens els diaris. Clara evidència de la recessió i frenada de l’economia.

Però, per donar un alè d’optimisme hi ha uns anuncis classificats que són tot un clàssic en la premsa escrita d’aquest país i aquests, de moment, poc han notat el descens, i com tot el que puja baixa, res millor que aturar-se en els anuncis de relax i contactes que es mantenen invariables amb tendència cap amunt, sempre cap amunt.

Saben aquel que dice: "Hombre invisible busca mujer transparente para hacer cosas nunca vistas..."

Humor, sobretot que no en falti.

1 comentari:

Anònim ha dit...

D'humor, que no falti. De sexe... tampoc.